MSV-NOV Heerde

Circuit de Kamperweg

Twitter / Baan open ?

Helaas is de crossbaan woensdag 20 sept. nog gesloten ivm de slechte gesteldheid we proberen voor zaterdag een optimale baan te creëren.
9hretweet
We zoeken nog een enthousiaste motorsporter met computerkennis die mee wil draaien in de tijdwaarneming tijdens wedstrijden.
Gezocht vrijwilligers ! https://t.co/WH09zE60u8
sponsorlogo_links.jpg
3.png1.png3.png0.png3.png9.png6.png
Today19
Yesterday262
This week508
This month6177

Who Is Online

woensdag 20 september 2017 02:03
Historie van het circuit

Voordat er een regionaal crosscircuit tot stand kwam waren er daarvoor heel wat circuits te vinden. denkt u maar eens aan de crossbaan in Epe, Heerde, Wezep, Kampen, en Hasselt. Heel wat wedstrijden werden op die circuits verreden en was het een drukte van belang altijd. Met name in de jaren zeventig was het zo druk dat er vaak in series gereden moest worden.In een oude SRV wagen of een caravan werd eten en drinken klaargemaakt en werd een deel daarvan afgeschermd voor de jury. Gezelligheid troef kunnen we wel zeggen, waar iedereen elkander bijstond als er iets kapot was, je kon weer verder. Een aantal jaren later werd er door de overheid nieuwe regels in het leven geroepen en kwamen de circuits zwaar onder druk te staan. De besturen van de motorcrossclubs moesten noodgedwongen de regels voor de leden aanscherpen en naleven wat niet altijd lukte. Verschillende tegenstanders kwamen toen voor de dag om maar eens een brief naar de gemeente te sturen en werd de ambtenaar meegedeeld dat deze banen in de zogenaamde stiltegebieden gevestigd waren. In 1983 werd het steeds maar serieuzer en leek het er op dat dit de ondergang zou gaan worden van alle circuits in de hele omtrek. Vele medewerkers en bestuurleden zette zich in voor de leden van hun crossclub om dit tegen te gaan, het ene naar het andere gesprek vond plaats met de hoogste afgevaardigden van provincie Gelderland die toen hun functie bekleden, maar bleek er geen redding meer aan. Uiteindelijk werd er een oplossing gevonden waar niet iedereen vrede mee had, maar er was geen weg terug bleek achteraf. Een voorstel kwam op tafel om uit verschillende crossverenigingen een commissie te vormen en te gaan kijken naar een plek voor een regionale crossbaan. Dit viel echter niet mee omdat een aantal mensen niet eens waren met de beleidsvoering, maar er was ook een groep die iets verder dachten dan hun neus lang waren. Doen we dit niet dan wordt het stil op de noordwest veluwe en waren ze in een klap alles kwijt. Dus kwam er toch nog een hele groep voor de dag om zich bezig te houden met hoe en wat te doen.Het duurde tot 1985 voordat er echte een plek gevonden was en deze werd al snel duidelijk. Het circuit moesten worden gebouwd aan de kamperweg tussen Wezep en Heerde en viel de locatie binnen de grenzen van de gemeente Heerde.Met man en macht werd alles voorbereid en kon men midden in het jaar van 1985 beginnen met de opbouw van het circuit. Later werd ook nog een grote kantine geplaatst waar ook vele vrijwilligers zich voor hadden ingezet.

Nijpels

Het toen gevormde Bestuur.

In 1987 werd door de notaris een bestuur gevormd en gingen daarna snel aan de slag om alles in orde te maken. In maart van dit zelfde jaar was voor het eerst het motorgeronk te horen na een lange stilte en werd het circuit geopend door Ed Nijpels, met een kanonschot viel het starthek naar beneden en was het nu werkelijkheid geworden.De naam die aan de regionale crossbaan werd gegeven was MSV NOV die in het hedendaagse leven nog steeds bestaat en nu is uitgegroeid tot een volwassen motorcross vereniging met veel activiteit.

MSV-NOV in het Nieuws

1983 05 18
1984 01 25
1987 03 23
1987 05 02
1990 11 10
1997 12 06
2001 02 27
2008 08 14
2012 03 07

20.09.2017 Ferienhaus Ostsee

Het weer in Heerde

30 Januari Ledenvergadering

04-02 Opening baan Training.
18-02 Openbekercross
04-03 ONK KNMV
08-04 KNMV Jeugd & Cup
22-04 DMX & Openbekercross
20-05 UMX
05-06 Hannibal 4x4 treffen.
03-09 KNMV Jeugd & Cup
09-09 Dmx Midden / Oost